TERUG
17/01/2013 vieren we de 1.000.050-ste verjaardag van de kunst!

In 1963 riep Fluxus-kunstenaar Robert Filliou 17 januari uit tot de officiële geboortedag van de 'kunst'. Hij stelde: "één miljoen jaar geleden gooide iemand een droge spons in een emmer en markeerde zo met de afdruk van het gemorste water de geboorte van de kunst."
Filliou stierf in 1987, maar verschillende kunstenaars houden het gebruik van "La Fête Permanente" - zoals Filliou het zelf omschreef - in ere door de verjaardag van de Kunst voort te zetten in de vorm van allerlei feestjes.
Dit jaar strijkt "La Fête" neer in De Nieuwe Vrede in Berchem.
Vorig jaar werd de kunst na een pitstop van drie jaar in het M HKA vrijgelaten tijdens de radioperformance UNFOLD YOUR HATvan Ward Weis vanuit EUREKA33 in Heindonk.
Enkele waarnemers waren toen getuige van de officiële overhandiging van een laatste restant kunst aan een vertegenwoordiger van het M HKA.
V andaag rest de vraag: "... zal kunst 17 januari 2013 aanwezig zijn in de Nieuwe Vrede ?"
Om op die vraag een antwoord te vinden plaatsen we die avond uiterst gevoelige microfoons die elke verandering in het gehoorveld zullen opvangen.
Ervaren klankdeskundigen en kunstkenners zullen erg nauwlettend toehoren.
Om 22:40 stralen we deze observatie rechtstreeks vanuit De Nieuwe Vrede naar de satelliet van de EUROPESE RADIO UNIE. Zo delen we op dat ogenblik de mogelijke aanwezigheid van kunst met vele radiostations in Europa.

Met:
Wilfried Bossier, Kim De Bruycker ,  André Goudbeek, Klaas Janssens, Ronny Pringels, Bart Stouten,
Dominiek 't Jolle, Floris van Manen en Ward Weis.

Dank aan:
De medewerkers en vrijwilligers van de Nieuwe Vrede.Elisabeth Zimmermann, ORF en EBU